Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: "Deidres samba" (Cornelis Vreeswijk)


HÖFTER AV CHOKLAD

jag går österut mot havet

och har gavleån till höger

svävar fram längs norra skeppsbron

i en samba från brasilien

är på väg till arbetsplatsen

kall och blåsig måndag morgon

även denna dag tar slut

det har alla gjort förut

 

dela drömmen med mig

jag är glad

jag är glad

vägrar gömma mig bakom

något slags plastfasad

drömmer rio, rytmer

och höfter av skön choklad

 

 

 

om man fortsätter med båten

har man finland rakt föröver

öppet hav sen hela vägen

söderut mot kontinenten

varje resa måste börja

med ett enda litet steg

det är ännu lång väg kvar

men trots allt är jag på väg

 

 

dela drömmen med mig

flyg ett slag

lyft i dag

snart ska du få se en kust

av helt annat slag

snart ska du få se en kust

av helt annat slag

 

 

 

 

kanske kuba, fastän salsa

nog blir långtråkigt i längden

kanske träffa fidel castro

inte vara en i mängden

noll favelas ser man där

kvinnor ler och lazze lär

bara bruna, aldrig grå

ljuvliga att titta på

 

 

 

dela drömmen med mig

ha det bra

ha det bra

vill du inte dela drömmen

så kan du dra

vill du inte dela drömmen

så kan du dra

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    8/7 2013

https://www.youtube.com/watch?v=P4a-qbFMAAk

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-08 19:26



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

En härlig samba dikt o jag har varit på cuba o dansat salsa smakat
romen o puffat på kubanska cigarrer fast jag ingen rökare är
2013-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP