Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten på kyrkogårdsmuren

Det ligger en katt

på kyrkogårdsmuren

i den mjuka gröna mossan

 

Kanske saknar den någon

som har lämnat den

och som finns där innanför

 

Det susar i björkarna

och solen strör glitter

över gravarna

 

Katten ser på mig

med en outgrundlig blick

och i den vilar vishet

 

Den vet något

som jag inte vet

och det är som det ska




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-07-10 10:11



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket fint och vist skaldat!
2013-07-16

    Ken Cassel
Bra Eva :)

Kram på dig..
2013-07-16

  ULJO
En fin text och en fin bild
2013-07-16

  Eaglemountains VIP
Tack för att Du delar med Dig. Katten vet något som Du inte vet .... den kanske vill vara i närheten av en kär vän, som följt den i många år ...
2013-07-10

  Michaela Dutius
En fin iakttagelse av ett vist djur som fått ta plats i din poetiska beskrivning.
2013-07-10

  Siggesdotter
Så intressant och fint fångat i denna speciella text som andas ro och just...vishet!
2013-07-10

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är som det ska...fint...
2013-07-10

    jaybird
Kloka ord som vilar behagligt på den gröna mossan:

"Den vet något

som jag inte vet

och det är som det ska"

2013-07-10

  Anya VIP
Jaa vad ser djur som inte vi ser? Mycket fin bild och texten som pricken över i:et.
2013-07-10

  Palett
Så bra text till en fin bild !
2013-07-10

  anits VIP
Så fint skriver du
och en underbar bild
på katten
2013-07-10

    ej medlem längre
så fint skrivet Eva!
2013-07-10

  aol
idylliskt vacker tecknar du stunden,
2013-07-10

  Bibbi VIP
Störtskön text.
2013-07-10

    ej medlem längre
gillar
2013-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP