Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till exempel


En man, offentligt anställd
högtryckstvättar
iklädd skyddsutrustning
skolans väggar
av betong
ifrån sanningar
halvsanningar
och falska rykten
Det är sommar och
fasaderna måste snyggas till
inför höstens anstormande kaos
Fortsättningsvis skall skolan
basunera ut
sådana sanningar
som går att leda i bevis
och ingenting annat
förklarar rektorn
även han offentligt anställd
i en tidningsintervju
gjord på hans arbetsrum
inför den lokala pressen
där han uttrycker sin glädje över
kommunens välvilliga inställning till
förvaltningens
behov
Mannen med högtryckssprutan
ägnar särskild omsorg
åt skällsord skrivna
i avsikt att förklena
makten, härligheten
han tänker:
vissa ord och uttryck
kunde få stå kvar och pryda
lärosätets väggar
"vi lever väl för helvete
i ett fritt land"
till exempel






Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-10 21:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och starkt!
2013-07-31

    ej medlem längre
underbar. Hade aldrig vågat skriva om satans egna näste, och speciellt inte under sommar perioden..vem vet vad ormen håller på med då? men du beskrev det enkelt, och det är väl just det som betyder nåt!
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife