Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till er som undrar över titeln kan jag bara säga som Pilatus: "Vad jag har skrivit har jag skrivit".


TISTLAR OCH TÖRNAR

 

det räcker med en skymt, en glimt

så välter mitt ekipage

ja, livet ter sig mer som grymt

än som ett slags vernissage

här är det inte abstraktion

och inte impressionism

här är det brunst och erektion

och grogrund för defaitism

 

 

vit bomull på en buss en dag

när framåt hon böjde sig

en kortkort kjol och jag så svag

att jag inte hejdar mig

som vin för en alkoholist

och horse för en pundare

visst är jag mer än lovligt trist

och borde bli sundare

 

 

 

en antydan, ett spår, ett stråk

och snart är man överbord

fetischer talar sirapsspråk

och lockar med söta ord

min lastbarhet är inte alls

banal och irrelevant

den är en snara runt min hals

och tistlar vid dikets kant

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    14/7 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-14 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP