Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AVE CRUX

hon har tagit av sig vigselringen

där ser han en missnöjesmarkering

som en typiskt kvinnlig fingervisning

utan något hopp om renovering

han ser morgonjoggerskorna glänsa

åtsmitande framhäver konturer

Trädgårdsmästare, hur ska Du rensa

vildvuxna, motspänstiga figurer??

 

 

 

 

hur ska surdeg kunna separeras

från ett sinne anfrätt och förbittrat?

hur ska detta mynt kunna poleras

det som svärtats men som en gång glittrat?

allting ramponeras till ruiner

ödeläggelsen är nagasakisk

minfältet är fyllt av sura miner

invasionen är tjeckoslovakisk

 

 

 

Läkare, dränera denna smitthärd

visa mer av Din ofantligt stora

nåd i hans bizarra bombibittvärld

allt som står på spel kan han förlora

ringa är en människas förmåga

dock av humanismen överskattad

för mot synden hjälper ingen yoga

eller skrift av filantrop författad

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    19/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-19 17:53



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Som text är detta stycke rätt fantastiskt, men om det finns förankring så önskar jag att allt faller väl ut. Coola rader: "ödeläggelsen är nagasakisk, minfältet är fyllt av sura miner, invasionen är tjeckoslovakisk", fast jag gillar även allt det andra.
2013-07-20

    ej medlem längre
Din skrivarglädje är alltid påtaglig, men hamnar nu i skuggan av ordens allvar. Berörs djupt av det du förmedlar. Hoppas att det kommer nytt ljus över er.
2013-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP