Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "Men för att du skall veta, att Människosonen har makt här på jorden, att förlåta synder, sa han till den sjuke, "ta din säng och gå hem".


FRIBREV

utställare JESUS Kristus, avsänt för cirka 2000 år

sedan, från Golgata kors; gällande frihet från

synd och sjukdom, undertecknat, inte

med bläck, utan med blod:


med Jesu eget

blod.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 400 gånger
Publicerad 2013-07-21 08:17



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Synd är en sak, och sjukdom en annan; även om sjukdomar kan vara förorsakade av synd. JESUS, till den botade: "Synda inte härefter, så att inte någonting värre drabbar dig".

I Bibeln står det, att genom hans blod - liv som han gav i vårt ställe - renas vi från synd, och genom hans sår - som han bar i vårt ställe - helas vi från sjukdomar.

Alltså: synd är en sak, och sjukdomar en annan. Mvh
2013-07-21

    ej medlem längre
Ingressen. Det Jesus gjorde där inför fariséerna var att demonstrera att han satt på full makt (även att förlåta synder). Alltså sann gudomlighet. Inte att sjukdom är samma sak som synd, vilket kan tolkas här. Det vore enligt mig fruktansvärt att se det så.
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld