Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

APOCALYPSO

jag har läst en del i facit

så jag vet hur det ska gå

för ett släkte knäckt och trasigt

finns det helande att få

det som regissörer skräms med

som det tjänas pengar på

är en tröst för varje pilgrim

som kan Jesu Ord förstå

 

 

 

det johannes har nedtecknad

handlar om metamorfos

visst kan det han skrev förskräcka

det att jorden ska förgås

men för den som tror finns tillflykt

som i gosens land en gång

och då omvandlas det hemska

till en trosviss segersång

 

 

man har sagt apokalypsen

är blott kaos och undergång

men vad Gud har uppenbarat

är att den är övergång

för en blodsköpt pilgrimsskara

till Guds glada löftesland

tryggare kan ingen vara

fast planeten står i brand

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   21/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-21 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP