Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommargräsmatta


Sädesärlan, gråsparvarna
bofinkarna
delar min sommargräsmatta
med mig
Sambapappan sorterar tvätt
ute på sin balkong, han är
minst lika aktiv i kvarteret
som han alltid
har varit
tar ansvar för de små
också om de inte
är hans egna
skjutsar dem upp i skyn
när de minst anar
att något dylikt
skall hända
varpå de skiker
och tjuter
Varje natt
faller regn
ger växtligheten
grönska
Jag har räknat ut
att det behövs
fem deciliter per kvadratmeter
gräsmatta
per dygn, men det kan vara
uppåt väggarna fel
jag är en glad amatör bara
som inte vet mycket om botanik
bekvämare är jag
med sambarytmerna
asteroiderna och allehanda
recept och berättelser
om varulvar
och att det hisnande finns
som ett tillstånd
att bo i
som här, på sommargräsmattan
med bofinken, sädesärlan
och gråsparven
intill




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-24 16:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2013-07-31
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife