Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om en herres tankar.


Herrens tankevåg.

Jag är vålnaden och herren.
Den rena viljans kraft
Som härskar under natten.

Jag är tänkaren och filosofen
Den intellektuella människan
Som funderar under natten

Jag är vandraren
Den vilsna individ
Som söker under natten.


Varför
Så många frågor?

När
Vill jag ha svaren?

Varför
Vill jag ha kunskapen?

Det går en fin linje på
Glädjen i att släcka sin törst
Och den otäcka bördan i kallsup.

Likväl gror tankarna likt
äckligt pålitliga sjukdomar
De där som aldrig någonsin släpper.

Tittade i maten idag.
Verkligen koncentrerade blicken
I all detaljer ögat kunde uppfatta
Och man såg så mycket mer än tidigare.

Dessa små saker i vardagen
ger fler svar än man önskar.
Likväl vill man ha sina mål
och vägen dit är ofta nyckfull.
Om man någonsin kan nå dem.




Fri vers av Rottenheim-Viktor
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-24 21:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rottenheim-Viktor
Rottenheim-Viktor