Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SYNDABOCKAR

man skyller krisen på de svaga

som flytt från krig och död

vilka tjänar på den vinklingen?

vilka ger den allt sitt stöd?

jo, skurkarna i det fördolda

i förnäma pampkontor

hitler skyllde allt på juden

och det gjorde honom stor

 

 

 

fel personer får klä skott för

kapitalets svåra kris

flyktingar och arbetslösa

som historien i repris

sverige tjugohundratretton

syndabockar ligger ner

medan andra står och sparkar

på sitt huliganmanér

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    27/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-07-27 15:44



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Instämmer med värme!
Calle
2013-08-01

  mare VIP
Sanningens ord!
2013-07-30

  anits VIP
Så sant skaldat
2013-07-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sant!
2013-07-28

  Federico Romano
Helt rätt perspektiv, sparka uppåt..
2013-07-27

  KattenKin VIP
Slicka uppåt sparka nedåt som Stefan Sundström sjunger...
2013-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP