Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära Gud

Kära Gud

Det är jag igen
Jag vet att vi inte pratat på länge, det var längesedan nu
Men det är så, att snart ska jag
på anställningsintervju

Jag vet att det finns dagar som jag syndat på
Det finns dagar då jag trampat på en och annan tå
Det är ingenting som jag hymlar med
Men det är därför jag står här nu, framför biktstolen på led
Jag väntar på min tur
Jag verkar tydligen inte vara unik
Jag kommer snart att sitta i din bur
Och uttrycka mina synder i panik

Så efter jag blivit förlåten, för du förlåter väl mig?
Med några fader vår och en förgätmigej
Så kan du väl hjälpa mig nu
Att lyckas på min anställningsintervju

Jag har nämligen ingen erfarenhet eller nån referens
Och har hört att det behövs annars klassas det väl lika med
inkompetens?
Jag behöver ett bra CV och en snygg kostym
För du vet, även om jag vill det, så kan jag väl inte vara alldeles
anonym?

Och när du sen har gett mig mitt käraste drömjobb
Snälla gör mig inte till en girig snobb
Men ge mig en lön, en lön som jag kan leva på
Ute i världen finns nämligen ingen befordring att få
För jag har hört att du varit på semester
Du, du med dina präster

Du har lämnat folk ute i bushen med inga pengar överhuvudtaget
Åjo tro inte att jag inte vet, det finns folk som du har lämnat helt lamslaget
Du har tagit allt ifrån dom, all heder och all mänsklighet
Medan du tog semester så lämnade du allt i ilska och förtret

Hur vet jag det då? Jo för att det blir billigare och billigare att producera utomlands
Du vet, folk får ingen lön
Och det spelar ingen roll hur länge, de försjunker sig i bön
Till nån av dina gestalter
För frågorna travas på hög
i långa frågespalter

Jag tror nu när jag säger det, att du varit borta så länge som jag minns
Jag minns minnen som jag tror inte längre finns
Men det var ju inte därför som jag ber till dig nu
Utan för jag ska ju på min anställningsintervju

Men jag lovar att inte skvallra, om du ger mig jobbet denna gång
Om att din semester nu har varit såpass lång
Och så kanske det så småningom blir lättare
Om du nästa gång kan ta in
en ersättare?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Pernilla Stammler Jaliff
Läst 288 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-08-13 10:03



Bookmark and Share


  Lou Ice
bra text med bra flyt och kul idé! hoppas Gud lyssnar :)
2013-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Stammler Jaliff
Pernilla Stammler Jaliff