Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flygbladet undertecknad svenska folket

Välkommen till mitt land
till vårt land
till vår demokrati
till vår frihet
till vår tiger

Välkommen till vårt land
Till vi som dricker mellanmjölk
oftast, lagom och ibland
Till vi som gillar dansband
hockey, lakritz och jordgubbsland

Landet där tala är silver, tiga är guld
Där man kan utbilda sig,
utan att stå i skuld
Ibland kan vi predika
men oftast är vi neutrala
kvinnor och män är jämlika
och vårt folk är tillika globala

Här finns lite av varje,
och mycket av allt
Här finns de som ej vill ha er här
Och de som tycker att det är kallt
Vi som velar
Kristna, muslimer och mer därtill
tack och lov, har vi bestämt
att man får äta
halal, dill och sill
att man får tro på vad man vill

Vi är flera som här väntar
på att lära känna dig
som längtar
lära flera språk, och mera mat
Sprida kärlek och mindre hat
Kebab har vi, pizza, soja och maten från Warszawa
men vi saknar Mahlab, Haleeb och Backlava
Så skynda nu
Innan gränsen blir tabu

Skynda till landet
till landet
med köttbullar, fotboll och fika
till landet där vi alla
värderas lika

Skynda till landet
till vårt land

Har du svårt att hitta hit
fråga efter landet
som har monopol på sprit
skynda dig hit
Vi ger dig vår invit
välkommen till vårt land
vårt vackra vinterland
välkommen till Sverige

Varmt välkommen hit




Bunden vers (Rim) av Pernilla Stammler Jaliff
Läst 624 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-12 12:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt
2015-12-03

  Staffan Nilsson
Underbart credo!
Det är så här vi svenskar vill att Sverige ska vara:
"Här finns lite av varje,
och mycket av allt"

2015-11-16

  Pernilla Stammler Jaliff
Tack så mycket, fina! Jag hoppas att man med penna och poesi också kan påverka, till en något bättre värld. Ju fler vi är desto större påverkan!
2015-11-13

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Underbart flygblad kommer flygande här..! Ja vi är många som kan skriva under .
2015-11-12

  Onomatoprofet VIP
Det var det här , det kom aldrig fram...
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Stammler Jaliff
Pernilla Stammler Jaliff