Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min största sten

Jag bär på tid som min största sten

den ska jag hugga en staty ur

som ska föreställa mitt liv inför dina ögon.



Sen ska jag krama om den så hårt

gjuta vulkaniskt glas i min famn

tills den får eget liv och dör i samma ögonblick



kvar blir ett minne

en sönderslagen bild

av vem jag egentligen är



Men likväl ett minne

av dig.




Fri vers av Etnicitet
Läst 451 gånger
Publicerad 2006-03-06 10:11



Bookmark and Share


  Molgan
får en bild av meningslöshet, förkroppsligad till staty i fantasin, där den också pulvriseras av den vulkaniska värmen innifrån, till aska, och ur askan föds nytt å det där......alltså den största stenen alla bär - meningslösheten, eller kanske tiden
hur förstör man tiden?
jag tror allt nytt kommer ur askan


gillar dikten
2006-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Etnicitet
Etnicitet