Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TORSDAGSPOJKEN SOM BLEV ETT MÅNDAGSEXEMPLAR

 

jag är ett måndagsexemplar

som skött mig föga exemplariskt

mitt curriculum vitae

och tämligen summariskt

jag är en durkdriven dogmatiker

och dito demagog

en depraverad karismatiker

med syndakatalog

 

jag duger inget till och är

väl ganska fri från ambitioner

så det blir ingen karriär

och prassel av miljoner

jag är ett fiasko på fler områden

än jag kan räkna upp

mig hade sigmund freud haft nytta av

att granska under lupp

 

 

nu är jag vissen som november

lika mörk och kall i skallen

håller distans till mina vänner

passar inte in i mallen

så du kan skriva vad du vill

jag struntar fullständigt i skiten

har ingen åstundan att tampas med

den självvalda eliten

 

 

LARZ GUSTAFSSON   11/8 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-11 16:31



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du är värd all respekt! Du skriver fantastiskt om det mörka inombords. Det andra mestadels försöker att inte se eller trycker ner. Men det hjälper ju föga. Vi är vad vi är med de erfarenheter och upplevelser vi har. Bättre att se sig själv som man är. Även om det gör ont. Det är min uppfattning.
2013-08-12

  KattenKin VIP
UNDERBART! Vilken härlig text! Har aldrig läst något liknande... förstår förvisso att det kostat på, men vilket litet mästerverk sen då. Flyter på som om den alltid funnits, hur självklar som helst, som ett vattenfall, strömmande av mörk o tuff självbetraktelse.
Bokmärker så jag har den nära till hands.

...fantastisk...hårt...men snyggt...
2013-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP