Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Bet you thought you'd solved all your problems, but you are the problem!" (Sex Pistols)


HIERARKISK HARAKIRI

man sitter på ruinerna av muren

och dinglar med benen

innanför den mur som förblivit

förändras nu scenen

hon sitter nöjd på coffee by george

dricker kaffe ur koppen

och vet så lite om vad som skett

tycker livet är toppen

 

 

 

 

inget tungt arv att bära

andra läxor att lära

endast larz kan stå till svars

för vad som finns i hans bagage

 

 

 

 

hierarkisk harakiri

maktstrukturernas kollaps

synd och ädla intentioner

är en ohållbar synaps

toppen sluttade mot avgrund

ondskan ändrade kulör

samma egoism och avund

härbärgerad innanför

 

 

 

så pekar man åt höger och vänster

och kanske mot mitten

men vänder ändå ryggen åt dem

som ej ens har ett vitten

jag klandrar henne inte

låt tjejen få sippa sin java

så lyckligt omedveten om det

som har makt att förslava

 

 

 

 

hierarkisk harakiri

ingen fenix ur dess grus

bara samma gamla surdeg

fast i annorlunda hus

om man vågar genomskåda

vågar möta sanningen

om sig själv och vad man bär på

finns det hopp för framtiden

 

 

 

 

 

så talar man om socialismen

med mänskligt ansikte

så länge människan står i centrum

finns ingen i sikte

vi söker efter fabrikationsfel

i samhällssystemet

och inser inte att det är VI

som är själva problemet

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    10-11/8 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-12 04:33



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänkvärd dikt
2013-08-13

  Juliuz Caesar
egoism och avund
ja det tillhör den lilla människan

2013-08-12

  Måna N. Berger
Intressant dikt med funderingar som fick mig att läsa om och om igen. Bilden av iakttagaren som sitter på ruinerna av muren, är bra. Den ger perspektivet. Sista versen ger slutsatsen. Mycket bra!
2013-08-12

  KattenKin VIP
Bra text, skönt ordval, schyssta rim och viktig och sann slutkläm.
2013-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP