Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MOTSTÅNDETS FRONT

när man skuldbelägger människor

som tvingats fly för sina liv

när man bombarderar flyktingar

med hotelser och invektiv

vill jag stå i främsta ledet och

attackera idiotin

ge rasisterna beskedet att

de är ignoranta svin

 

 

 

 

när man sparkar på de svagaste

som får bära hundhuvet

för vad storfinansens valpar gjort

i profitjaktens stafett

vill jag peka på att avsaknad

av helhetsperspektiv

ger en vrångbild av historien

och ett trångsynt, inskränkt liv

 

 

och till dig du påstått mörkrädde

med sin sjuka främlingsskräck

vill jag säga: "nu är tiden här

för att stämma i din bäck

innan sjukdomen tar över helt

och förblindar dig totalt

du som fnyser argt åt dem som flytt

från de krig de aldrig valt

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    13-14/8 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-14 18:14



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra!
2013-08-17

  Måna N. Berger
Lysande Larz! Väl talat!
2013-08-14

  KattenKin VIP
Mitt i prick, kanonbra! Jag håller fullständigt med dig...
2013-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP