Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Läsning av citatböcker och aforismer gör mig alltid så pilsk till att skriva egna små texter för att möjligen läsas av andra, beundras av andra, men troligen icke vara ett som rättesnöre i livet för dens skull.


Litet nyskrivet 2013 08 16




Få platser är som badrummet.
En plats som då du befinner dig i det
grips av en lust att skapa
men förmår intet annat
än att avträda dig uppsåtet.

*

Människan har en tendens
att förälska sig i

vad hon inte har
och att tråkas ut av vad hon har.

Hur vackert eller troget älskande henne
det än sedan är.

*

Hur vilja förälska sig i och behålla en spegel
som alltmer visar en själv sanningar om en själv?

*

Låt oss inte bli ett par.
Låt oss bli älskande vänner,
istället för otrogna gifta.

*

Hur skall jag väl kunna se mig som gift?
Jag har aldrig kunnat vara trogen ens
mig själv någon längre stund.

*

Det enda jag kan lova dig
är att vara dig trogen minst en kvart i taget.
Tills mina tankar och känslor förleder mig till
att drömma om andra stränder och blommor.

*

Inte ens mig själv
kan jag tänka på någon längre stund
utan att vilja bli road
av något annat, någon annan.

*

Om inte ens ett fordon kan vara
en enda människa trogen,
varför skulle då människan vara det?

*

Kärlek är till för att slösas på
något eller någon som inte så lätt
låter sig kvävas av ständiga omsorger.

*

Älskad blir den som inte
ständigt kräver uppmärksamhet
och kärlek av andra
och som därför
kan älska andra kravlöst.

*

Omotiverad övning är alltid trist.
Se alltid till att förlora dig själv till sysslor
vilka de sedan än må vara,
blott de måste göras.




Övriga genrer (Aforism) av lodjuret/seglare VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-02-03 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP