Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Miljoner svävande längtansänglar


KÄRLEKEN STYR FOLK MED SILKESTÖMMAR



Du
Ögonblicket när en själ bländar en totalt genom ögonen.
Magiken kastade glittrande diamanter genom dina ögon.
Jag såg dina tvillingögon, jag kände dina osynliga trådar fästa inombords.

I den stunden jag kände din energi visste jag säkert :
vi har en själ

Du är mitt livs olösta mysterium
dina djupa ögon sa något
men med dolda ord

jag blev du -du blev jag - vi blev ett
Den stunden ändrades mitt allt.
Hur kan en sekund ändra allting ?
Varifrån kommer den kraften ?
Som en galax fastnade jag någonstans bland dina rymder.
Om jag någon gång känt kärlek sväva runt mig så var det då du såg mig.
En sekund av mitt liv - innan fanns du inte.

Jag bär med dig på en liten glänsande skärm utan gränser -
jag ser din mörka skönhet skimra.
Något hugger som vemodiga taggar inuti.
Din blick var det vackraste jag sett - som om du samlat all skönhet inom dig
och lät den explodera.
Du var vacker som en vinterblek stjärna.
Jag försökte blinka bort dig - men du är överallt.
Jag kände din själ inom mig, jag kände allt som var DU.

I något universum är vi alltid tätt, tätare än något annat.
Tvillingsjälar som förstår genom blickarna,
vi andas genom varandras själar
svävande nära ,inte kvavt krävande

Tanken på dig nära en annan skapar sår -
någon annan får din närhet, någon annan andas din luft
någon annan vilar på din arm, någon annan kysser dig
någon annan delar din värme - det är för henne du finns

Jag längtar tillbaks till sekundens ögonblick - stunden då jag såg din själ
Miljoner svävande längtansänglar rörde vid mig då du såg mig
Efter dig förstod jag känslan av att vara halv.

Jag önskar att du inte tittat på mig som ingen annan gjort
jag önskar att jag inte sett din själ
jag önskar att du inte naglat fast mig med din hypnosblå blick
jag önskar att du inte vecklat ihop min immuna värld -
nu upplever jag en brist

Jag såg ditt vargsnuddarleende som en vinterljuslykta gnistra,
jag älskade dig med platoniskt glas

my heart is emptier than before

Kärleken styr folk med silkestömmar




Prosa (Kortnovell) av mianm
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-19 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mianm