Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal text.


jag frågade om du älskade mig och du sade nej




och jag gråter
jag gråter och gråter och gråter och du är på andra sidan luren och ber mig att snälla var inte ledsen
men jag kan inte hjälpa det

jag kan inte hjälpa
att jag hulkar och snyftar
att mitt hjärta har punkterats och krossats
att jag har en obotlig cancertumör i bröstkorgen som klättrar sig ut och över huden
och jag försöker verkligen att få det att sluta
för jag hatar dig och jag hatar mig när du mjukt och snällt säger det är okej
för du
får inte
trösta
mig

du säger att du
tycker om mig
att du bryr dig om mig
och mina känslor
och jag fattar inte varför jag ska låta dig sova med mig inatt
men jag vill så gärna vara nära
jag tänker att bara jag är hos dig så mycket som möjligt kommer du till slut
f ö r s t å

du kommer förstå att
du älskar mig och bara
vill vara med mig
att du kommer
bli
l y c k l i g
av att vara nära mig

du kommer förstå att
det du vill
är inte att flytta sextio mil ifrån mig, utan att stanna här med mig
eller så kommer du förstå att sextio mil är
ingenting
det är en minimal
millimeterpartikel
av en atom
det är ingenting
för att jag älskar dig och du älskar mig

och älskar vi varandra kan inget gå fel
vi kan gå genom eld
vi kan dela hav
vi kan skrika och bråka och missförstå
men jag kan alltid krypa upp i ditt knä
och kyssa dina ögonlock
och du kan alltid lägga en hand om mitt ryggslut och hålla om mig hårt
om vi älskar varandra kan vi komma över
sextio mil
om vi älskar varandra
kan vi klara
allt.


men.

du älskar mig inte.




Fri vers av e.c.c.
Läst 526 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-27 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

e.c.c.