Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon står mellan valet och kvalet, men vem ska hon lyssna på? Ängeln, djävulen eller sig själv?


Ängeln, djävulen och jag

Jag stod där framför honom helt själv. Eller nej, helt själv var jag ju inte. På min högra axel hade jag en liten ängel och på min vänstra en liten djävul. Jag visste inte riktigt vad jag ville. Ville jag fortsätta..eller ville jag tacka för mig?
- Men vad fan Lisa, du vet ju hur han har behandlat dig. Riktig jävla skitstövel. Djävulsminiatyren på min axel var riktigt förbannad på mig för att jag tvekade men jag ville ändå lyssna på ängeln innan jag kunde fatta ett beslut.
- Ja, du vet hur han har behandlat dig. Men alla förtjänar en andra chans, han kan ju ändra på sig. Visst? Den lilla ängeln på min högra sida var utan tvekan mycket mer positiv. Åh, detta hjälpte ju ingenting. Jag stod minst sagt mellan valet och kvalet när det gällde mina tankar och mina känslor för honom. Jag lät djävulen prata igen.
- Tss, en andra chans? Efter allt han gjort? Skärp dig Lisa, seriöst. Okej, jag lät även ängeln säga sitt än en gång.
- Ja..han gjorde en del dumt. Men fortfarande, tänk också på allt bra han gjort för dig. Det är värt en andra chans Lisa.
Fuck. Detta var inte lätt. Djävulen och ängeln började argumentera och deras ord blev allt mer suddiga. Vad ville jag? Skulle jag lyssna på dom eller på mig själv? Dom fick en sista chans. Djävulen först ut som vanligt.
- Lyssna på mig Lisa, jag har fullständigt rätt. Du kan inte ge honom en andra chans, han är ren skit och skit förtjänar inte en andra chans. Bara att kasta.
Ängeln tätt efter.
- Nej, nej, nej. Lisa, det finns en bra kille bakom allt dåligt han gjort. Han är bara osäker. Nu står han faktiskt framför dig av en anledning, han vill säga förlåt. För sista gången, ge honom den chansen.
Efter att dom sagt sitt så smätte jag bort båda från min axel och tog ett djupt andetag och tittade på honom. Jag hade bestämt mig för att låta honom prata innan jag fattade ett beslut.
- Om du har något att säga, så säg det nu. Sa jag och tittade intensivt på honom.
- Jag ångrar mig så otroligt mycket, har vart ett riktigt svin. Men jag vet en sak och det är att jag inte kan leva utan dig. Jag älskar dig Lisa. Snälla ge mig en andra chans. Förlåt.
Jag tittade på honom och såg verkligen hans ångerfyllda blick. Jag hörde på rösten hur han talade sanning. Han hade erkännt att han var en skitstövel, som djävulen hade sagt att han var. Men han hade också bett om en andra chans som ängeln ville att jag skulle ge honom. Jag samlade mina tankar, mina känslor, allt som hade hänt och sagts under dom senaste 10 minutrarna och tog ett steg fram. Jag kysste honom, det fick bli mitt svar.




Prosa (Kortnovell) av srocha94
Läst 419 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-13 23:45



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
kyssen från dig, förde honom till paradiset
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

srocha94
srocha94