Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam och vilsen.

Ett löfte som inte uppfylls är en lögn.
Oavsett vad som lovats.
Ni som bestämmer över oss andra.
Måste börja lyssna och förstå.

Viljan i en människa att ändras.
Kan bara göras genom förståelse.
Inte genom tomma löften och svek.
Utan om att lyssna på den som talar.

Vi som vill ändra hur verkligheten är.
Förklara för er andra vad som händer.
Lever alltid i en lögn.
Utan att andra ska förstå.

När man lever i en lögn.
Är det alltid lätt att ljuga.
Om ingen hör orden man säger.
Hittar man på förklaringar, ursäkter.

Vilsen i det man går igenom.
Leder till flera vägar att välja på.
Mitt beslut att vara mig själv.
Kan bara jag stå för.

Tankar och förhoppningar om ändringar.
Vilar på mina axlar.
Kan inte göra detta själv.
Utan hoppas på er andras vilja till förändringar.

Ensam och stark i mig själv.
Vet jag att ändringar kan göras.
Ni som läser detta kommer att förstå.
Ni som jag, vill ha förståelse.

Hemlös, fattig och vilsen, jag är också en människa......




Fri vers av quampec
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-23 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

quampec
quampec