Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan, utan er......

När man utsätts för frestelser, ska man då ge vika.
Om möjligheten kommer, ska man då ta den.
Har man styrkan att stå emot.
Eller ska man skita i vad andra tycker.

Finns det något som säger nej.
Eller har man en liten djävul på axeln.
Ser man konsekvenserna av sitt handlande.
Utan att andra ska kommentera det.

Det man gör och tänker, kan fördärva andra.
Men kan andra fördärva ditt agerande.
Var går gränsen för rätt och fel.
När ska man dra sig undan.

Som människa är man inte felfri.
Som individ har man möjligheter.
Men när man påverkar människor runt om kring en.
Kanske ska man tänka på vad man gör.

Mina behov och fantasier.
Ska inte vara till last för mig, eller andra.
Det jag gör vill jag stå för.
Vad andra tycker om det, är oviktigt.

När jag vaknar på morgonen.
Behöver jag inte bry mig.
Jag har gjort rätt för mig och bara mig.
Era tankar om mig, är bara era tankar.

Oavsett vad ni tycker, jag står stark.................... ensam.




Fri vers av quampec
Läst 255 gånger
Publicerad 2014-07-26 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

quampec
quampec