Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, alla sliter vi i livet med dumt och dyrt.(det här var en vanlig rolig historia men jag klädde å den lite)


Liten pjäs i ett angeläget ämne

I en liten stad som ska förbli namnlös, var det många som kände varandra men

titulerade folk som innan du-reformen.

En dag gick sig högvälborne bankdirektör Plommonfärs sig till fiskhandlare

Struntman att inhandla sig middagsmat och om alla är tysta så kan vi höra

deras dividerande över fiskdisken.

- Shh..




(Dörren öppnas-klingeling)


- God dag, Herr fiskhandlare!

- God dag, Herr bankdirektör, vad får det lov att vara?

- Vad kostar gösen idag?

- 200 kronor kilot.

- Då tar jag ett kilo.

- Tack, det blir 250 kronor.

- Men, ni sa ju att den kostade 200 kronor kilot!?

- Ja, men expeditionsavgiften är 50 kronor!

- Nåväl, här är en 500-sedel.

- Tackar! Här är er gös och er växel.

- Vänta nu! Här är bara 200 kronor. Det saknas 50 kronor!

- Vi har en växlingsavgift på 50 kronor.

- Detta är ju oförskämt, Herr fiskhandlare!

- Ja, det är det, Herr bankdirektör.



Tablå.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jim Björklund
Läst 341 gånger
Publicerad 2013-10-03 03:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Björklund
Jim Björklund