Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sanningen din förbannade förrädare Eller pompöst julevangelie of the third kind


Vem Betalar Din Mat?!

kom inte här med din lycka och ljug om sanningen din förbannade förrädare

trodde dig bättre när du ljög ovetandes om att lögnen tände

våra hjärtan gav oss kontakt med den namnlöse

förklarade en gnutta av vår oerhörda förundran

som bara tycktes skräpa inom oss



trollade oss till människor

nu inte bara till namnet



våra barns skratt lyser som alltid

men nu är det oss till glädje till och

med den nyföddes eviga skrik

skänker oss små leenden så

kom inte här med din lyckaoch ljug om sanningen

din förbannade förrädare

din lycka är ändå bara formulerade ideer

givna lyckostatus

av kulturella,ekonomiska,politiska,religiösa skäl

vi har nu kontakt med den namnlöse

den kontakten färdades med dig

troligen i lönn för vi vill

inte köpa det du nu säljer

och lyckans tända hjärtan

känner du inte

bara dina trix och pryttel och prål

hungriga ser sig om efter mat

mätta lutar sig en stund bakåt sluter ögonen

erfar måhända en gnutta av mysteriet

så kom inte här med din lycka och ljug om sanningen din förbannade förrädare!



_______________________

(c)2014JimBjörklund




Fri vers (Prosapoesi) av Jim Björklund
Läst 440 gånger
Publicerad 2014-03-25 04:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ge mig ett fast jobb eller håll käften
2014-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Jim Björklund
Jim Björklund