Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
INFOID I SAMTIDEN


2014-02-18



Det finns så mycket

'infoider'

(nytt ord! precis nu.)

(av mig:)



Tex. det Svenska samförståndet.

Vad vi har är en

'gilla läget-kultur'!

Det är allvarligt.



Man måste förstå att bli ombedd öppet eller dolt att

'gilla läget'

och sedan göra det

är att spela falskt på uppmaning.

(okänd poet)

Att på uppmaning vara oäkta.



Okul om hela organisationer gör detta.



Det är då det blir prat om 'värdegrund'.

Ingen sådan behöver någonsin

formuleras om den inte i själva verket

gått förlorad.



De etiska målen och goda ideerna

blir ändå ofta

'hupp-vi följde riktlinjerna'

följt av

'vi ska se över rutinerna'


______________________________________


©2014Jimbjörklund-idiotjim




Fri vers (Fri form) av Jim Björklund
Läst 375 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-18 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Björklund
Jim Björklund