Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För en stunds välbehag...

Jag är en främling vorden
i detta nya land
jag längtar till de orden
som fanns i fäders hand.
I "idyll", en liten dikt
och plats där man har lekt
och "gästabud" så chict
se´n kväll av "tapto" smekt.

Så härligt att få handla
med "skilling" i sin hand
till ett "stop öl" förvandla
sen vän, på tumanhand.
Hos "buntmakar´n" sig skruda
i päls och hatt med plym
se "skådebanan" bjuda
"burlesk" i farskostym.

Skämta är, förkorta tiden
enligt ordbok ifrån förr
blir dagen illa liden
öppnar det en ny dörr.
Låt sköna vitsar brusa
med tokroligt förslag
låt bilder alla tjusa
för en stunds välbehag!

Denna dikt publicerade
Corren den 14 november!






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 613 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-11 12:46



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt TACK-TACK.
Vilken Underbar
Dikt,jag saknar
Ord,Du är ett
Stort Poeter
GENI***/KRAM
Jag Bokmärker
denna
GENIALA text.
2013-10-22

  limerick
Alltid rim och reson
när du tar dig ton.
2013-10-13

  ULJO
Härlig text
2013-10-11

  Palett
Så bra text med tillbakablick !
2013-10-11

  KYREUS of Sweden
Härliga rader!
2013-10-11

  mare VIP
Bra, dina fyra
sista rader
så sant! ;)
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt