Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rum

Jag bygger
ett rum
åt dig
där du får bo
det bor andra här
hoppas det är okej
det får du faktiskt ta
jag vet inte riktigt ännu
om du får lov
att gå omkring hur som helst
det finns vissa regler här
du får nöja dig
var glad åt det lilla rum
du ändå får
jag hade kunnat kasta ut dig på gatan
i kylan
som den hund du är

ibland
kan det plötsligt bli mörkt här
då får du tända ett ljus
för mig
om du är snäll och skötsam
kanske du får stanna
men just nu
är du min gäst
bland andra
dom har blivit ett par stycken nu
en del har kommit
för att stanna
var snäll
och lås efter dig
när du går




Fri vers av Rastervinkel
Läst 118 gånger
Publicerad 2013-10-25 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rastervinkel
Rastervinkel