Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I sorgen efter en väns bortgång


Ett livsark


Genom luften
viner orden

som pisksnärtar

in i mina tankar

når medvetandet

stelnar långsamt
till betongklumpar

tunga monument

i vetskapen om

att du
inte längre
delar mitt ljus

utan klivit ur
livet

rivit ditt livsark
ur tiden




Fri vers av Zache
Läst 440 gånger
Publicerad 2006-03-15 14:38



Bookmark and Share


  Spirit
Sorg är så tungt att bära själv. Men jag tror att många känner med dig
en så fin dikt att jag blir ledsen.
2006-05-17

  Per Rydberg
.

Du beskriver så väl när insikten om döden kommer till en!
Oj, vad bra!

.
2006-04-23

  _Mian_
Med sorgesam vackerhet beskriver du känslan och sorgen i förlusten.
2006-03-15

  DanSan
Mycket stark dikt om livets ljus och slutet!
Ett livsark - Ur tiden.
Stark och minimalistisk få starka ord som
känns ändock så levande i sorgen.
2006-03-15

  Agnes
Genom luften viner orden som pisksnärtar in i mina tankar, når medvetandet, stelnar långsamt
Anslaget är så exakt, så obarmhärtigt ofattbart välbeskrivet att jag glömmer av att andas återstoden av texten.
Och när man sedan kommer till sista raderna i vetskapen om att du
inte längre delar mitt ljus, utan klivit ur livet, rivit ditt livsark ur tiden
... ja, då framstår den här texten genialisk i sin enkelhet.
Sådan stark sorg beskrivet med sådan sprödhet, sådan elegans att man häpnar. Kommer definitivt bokmärkas! /Agnes
(Sänder mina tankar till diktar-jaget)
2006-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Zache
Zache