Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Hösten kommer smygande
Med kyliga vindar
Och mörknande kvällar
När man borde sitta i soffan
Och mysa med tända ljus

Men jag vågar inga ljus tända
För ångesten lurar i vrårna
Kryper närmare och närmare
Får sina krafter från stearinljusets låga

Så hopkurad sitter jag här
I mörkret ute på bron
För det känns mycket tryggare
När nordanvinden rispar min hud
Här i den kyliga höstkvällningen

Ser med avund på ljuset
Och soffan där inne
Men jag råkade höja blicken
Där i hörnets skugga stod
Ångesten med ett hånfull leende

Så jag sänker min tårdränkta blick
Och kryper ihop ännu mer
Medan nordanvinden vaggar
De gulnande träden till söms




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-05 17:49



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Bara du kan skriva och berätta om stark ångest så vi andra förstår.
Beundrar ditt mod och ditt skrivande/kram
2013-11-06

  agneta pichler
om jag kunde skulle jag ge dig en varm kram..

om du nu ute är..

gå in skit i tända ljus och påtvingad mys..

tänd alla lampor.. se kunskaps kanalen.. repotage.. inte lyckliga lyckade berättelser,,

kryssa med kryss.. eller skriv..

all hopp för dig..
2013-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP