Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag andas otvunget med henne


”du har lov att fullständigt
förgöra mig”

du ler och rullar över på mage

”du kan till och med få strypa
mig långsamt men bara om du
kysser mig under tiden”

du ler igen men
blicken flackar
inte en sekund
när du tvinnar en hårslinga
lekfullt runt fingret
för att sedan skratta till
kyssa mig flyktigt på munnen
och herregud
du anar inte hur
vacker du är
det sjuder i dig
av ungdom ikväll
men jag vet också
att det är allt annat
än sunt
hur du aldrig tvekar
att kasta dig till smulor
framför allt som liknar tåg
och jag vet hur du säger
att du alltid letar syre
hur du lever för längtan
men finns det ens en
gnutta av insikt
hos dig så är du skicklig
på att inte låtsas om
när du fingrar på tidsperspektiv
igen med uppdämnda
tårkanaler

”innan färgerna mättas”

du viskar och jag hinner
precis se dina ögon skifta
i mörkt
innan du vänder
i dörren och är försvunnen
vi vet båda att det inte
finns en chans
för mig att hindra dig
från att ta
det där språnget
varken ikväll
eller någon annan kväll
och jag klandrar dig
inte alls
livet tröttar så enormt
och kanske
kan man se det
rakt igenom hos en del
att de platsar inte här
de är felmåttade från början

den här världen är för dårar






Fri vers av Parentes
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-12 11:49



Bookmark and Share


  * Ammi *
ah, så vackert, romantiskt och kärleksfullt...enkelt men så mycket i.
2006-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Parentes
Parentes