Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så blind för denna skönhet

Står vid busshållsplatsen en morgon
Ser ut över sjön och fjällen
Då slår mig en tanke plötsligt
Tanken på vilken utsikt jag har
Den finns där varje dag
Men jag har blivit blind för dess skönhet
Den faller mig allt för normal
Likt bussen som jag snart stiger på
Under hela resan min blick följer sjön och fjällen
Men utan att egentligen se
Att för mig från bussen se denna utsikt
Är som om jag bara såg hus av betong
Så blind för denna skönhet jag blivit
Att jag knappt tänker på vad jag ser




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-10 16:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vacker dikt, innehålls rik på erfarenheter och kärlek till det skapade :)
tack för att du delade med dig <3
2013-11-14

  Ida-Marianne
Jag brukar tänka ibland, när jag lägger märke till nya saker runt omkring mig, landskap eller till och med väldigt små ting---- Så skönt att jag inte är blind...
2013-11-12

  Ljusletaren
Hoppas att du en dag ser vackerheten omkring dig igen/ kram
2013-11-12

  Angel of love
Vi blir hemmablinda, vi ser inte det vackra vi har precis vid vår sida.
2013-11-12

    ej medlem längre
Denna skönhet jag gladeligen åker femtio mil för att få uppleva. Och som jag aldrig kommer att kunna se mig mätt på.
Kanske är det samma sak för mig här hemma? Saker jag inte lägger märke till ser som sköna och unika.
Din tankeställare gav mig en tankesmällare. Det behöver vi ibland.
Tack.
2013-11-10

  agneta pichler
blind

men ändå ser du..

ibland måste vi öppna våra ögon
för skönheten vi har tätt intill


2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP