Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOLITÄR PROLETÄR

solitär proletär

det jag andas och är

jag har flyt i mitt gryt

till dess plikt ryter: "bryt!"

solitär proletär

utan konstkarriär

med en glad barrikad

som en tvär barriär

och jag lever och lär

lever nu, lever här

flyger bara så långt bort

som vingarna bär

och med världskartan utbredd

på köksbordet vårt

blir det mjukare toner

där allt klingat hårt

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON  10/11 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 566 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-11 05:50



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Mästerligt rimflöde här. Och jag hajar till över den fantastiska "dubbelheten" i dessa ord: "med en glad barrikad / som en tvär barriär". Lysande Larz!!

2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP