Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTEN VAR RÖD

 



även en röd höst

 

går över i brunt

 

som nils flyg

 

lilla violen blev nedtrampad

 

för den var blyg

 

spetsad med bitterhet

 

är ofta människans dryck

 

plus en del annat

 

som inte ser bra ut i tryck



 

 

närmare vår än i går

 

står Guds kolsvarta får

 

skriver om livet och

 

hur han egentligen mår

 

muren han byggt är

 

en skyddsmur mot imperialism

 

visst känns dte tryggt här

 

fast folk kallar det egoism



 

 

 

 

vi partisaner får

 

hjässorna svedda ibland

 

det är det pris man får pröjsa

 

för hjärtan i brand

 

luttrad som luther har

 

jag inte blivit, trots allt

 

än är jag blyger och butter

 

i samma gestalt



 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    11/11 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-11 18:29



Bookmark and Share


  Tommy Hansson
Sällan skådat flyt här på poeter.se. Känner mig invaggad i din ödmjuka ordhamn. Härlig morgon!
2013-11-16

  Ordregnspoeten
Den här var ju riktigt skön. Bra skrivet!
2013-11-14

  Teresia Ridell
Fint med bra flyt i texten.
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP