Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

CIVILISATIONSLEDA

När  ledan  och  vanemässig  tristess  gör sig påmind  i det
redan   invanda   levnadsmönstret,  finns  en  genererande
strävan efter att  uppfinna nya  bevis  på  kreativ  existens
och upplevelsen av  något nytt, som ingen  annan  upplevt
eller ens känner  till, vilket i och för sig kan  verka  som ett
eftersträvansvärt  mål. och  ökar i  analogi med att  utveck-
lingen stagnerar av historisk leda,vilket är en farlig utveck-
ling, däri all sans  och förnuft moral och etik upplösas och
den psykopatiske vilden hävdar sin frihetliga  existens, till
en nihillistisk  och  ateistisk  demokrati  vilket  innebär en
upplösning av tidigare värden,inslagen som utslagen eller
uppstoppad är den  sociala  individens  lott lyckligt  omed-
veten eller olyckligt  medveten. Det  världsomfattande livs-
strategiska tillstånd  på  villkor av överlevnadsinstinktens
och  bortträngningsmekanismens  psykiska  försvar  av
rädsla  för  verkligheten, sanningen  och  sitt samvete  är i
jämförelse med  hönans, grisens  och  idiotens  levnadstill-
stånd: Hönans, för  att  den fortfarande  springer omkring
trots att den nackats, idiotens, för att den  inte har förstån-
det och grisens för  att  den  inte är medveten om vad som
serveras på julbordet.

                                                  *

 




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-15 06:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP