Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack, men just nu behöver jag inte utvecklas mer


inveckling

Det som inte dödar kan förhärda dig
förnedra, förhärska och förfära dig
Det som inte dödar kan inte förtära dig
men det kan sära dig
från den som vill bära dig
och vill dig gott

Det som inte dödar kan fördjupa dig
I spåren kan man stupa sig
och det kan ärra dig
det går inte bort

Det som inte dödar kan förminska dig
förtvivla, förvirra och förringa dig
Det som inte dödar kan inte förinta dig
men det kan betvinga dig
bli en annan sort
När vägen är spårig kan det förhindra dig
och sen -
istället för hem -
så går du bort

Jag har mött människor som förhärdat sig
Bildat hårda skal - vill inte vanära sig
När de stöter på faran igen vill de gömma sig
Glömma dig
Glömma bort

Tar du bort ärren kommer kroppen att läka sig
nya ärr, större och mer nära dig

Livets smärta går inte att operera bort
Nya ärr i gamla spår inom kort






Fri vers av Mammutflugorna
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-17 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mammutflugorna
Mammutflugorna