Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gammal byggnadsarbetare


jag, en gammal byggnadsarbetare

som slitit med bräder och plank

och som grävt de många gropar

i pinnmo på sumpig mark


jag, en gammal byggnadsarbetare

som murat sten vid sten

till palats som ni fått äga

och till valv över era ben


en gammal byggnadsarbetare

en dag vid vägens slut

i nästa liv kan hända

valutan till slitet fås ut





Bunden vers av Harald Sjölin
Läst 385 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-17 18:48



Bookmark and Share


  terra incognita
Fint skaldat
2013-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Harald Sjölin
Harald Sjölin