Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BOX

önsketänkandet

ondsketänkandet

verkligheten måste bli

precis som i vår fantasi

önsketänkandet

ondsketänkandet

allt ska stämma överens

med hur vi tycker att det känns

 

 

 

vi lägger våra ord i andras munnar
och kräver anpassning
vi stämplar och placerar och förkunnar
alltid likriktning

 

 

mönsterbilden blir

monsterbilden när

våra referensramar

får kretsa runt som asgamar

önsketänkandet

ondsketänkandet

skygglapparna åker på

och då blir annat folk så små

 

 


vi märker dig med våra etiketter
och allting skrivs i sten
vi lever våra liv på taburetter
högt över blad och gren

 

LARZ GUSTAFSSON 23/11 2013

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-23 18:00



Bookmark and Share


  Tricia Johansson
Gillar den här texten. Håller med dig. Man kan ha skiftande åsikter utan att det är något personligt. Människor vill alltid att allt ska va status quo. Inget ska föräldras, och alla ska vara lika... Korkat enligt mig. Och de som tänker så är - enligt mig - rättså primitiva och generiska.
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP