Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomen kan visst vara full av glada upptåg, blandat med att få eller ge stryk. Att bli mobbad och mobba själv. Att sjungande gå på blomstrande ängar, eller att ligga i och slåss även dagar då det regnar.


Göra sitt syskon ledset?









Är vi syskon så är vi.
Har du ett syskon så har du.
Är du yngst så är du.
Retas vi så gör vi det.

Sinsemellan och nästan var dag.
Vill och kan en hämnas då och då,
så gör en det.
Ingen blir gladare av att hämnas.

Men hämndens syfte är inte att bli glad,
bara att gå och dansa på någons grav.
Ingen blir glad av att behöva slå eller bli slagen.
Men har en behov av att få utlopp på någon

så finns där ibland ett syskon att puckla på.
Det kan ofta bara besvaras
med att retas eller att hämnas.
När en sedan är vuxen och har egna barn

kan en sitta i en tevesoffa någonstans
och bli intervjuad om hur det var att vara barn själv
och nu uppleva samma visa om igen,
bara mellan de egna barnen.

Historien verkar som repa upp sig.
Kom nu alla på en gång, gå med i gänget
och sjung våran sång. Det är en sång vi hatar,
men det är ju ändå just våran sång.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-25 19:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det är inte bra att enda barnet vara, mot andra vill en ju ha ett syskon att försvara, men gärna slå själv i spel, fusk känns inte som helt fel, bortskämda barn slår gärna andra, som sårbara över jorden ofta vandra...
2021-04-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP