Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Referat.


Oh Captain My Captain

Utrusning.
Snabb vänsterfot, tröjnummer 8.
Lokalt fotbollsproffs. Rödvit hjälte.
Snygg i bortaställ.
Försiktig mittfältare. Stabilt avvaktande, bindeln på överarmen.
Vattenbärare på skämt, kungen av Norrettan.

Interista. Inspirerad.
Utan matchstraff. Jättedödare.
Konstgräsplanen invigd med mål på AIK.

God lagmoral, egna stilen.
I startelvan alltid.
Defensiv, Pirloklass.

Den 12:e spelaren, publiken. Spelåret ut. Supportrat.
6- poängsmatchen.
Trott på varje avspark. Räknat tabellplaceringar, resultat.
Sett alla frisparkar. Bollarna stolpe ut.
Målvaktstabbarna.
Suttit hela halvlekar, frusit. Sett spelsystem komma och gå.

(Hur de ändå hållit nollan. Murat igen. Målen de faktiskt gjort och som han assisterat.)

Utan sparka och springspel, no8 leder och fördelar väl. Kamratligt. Inte för inte tituleras han Lagkapten.

Tilläggstiden alltid för kort, nedflyttningsplatsen ett faktum.
Men ingen katastrof spela i tvåan!
Nästa avspark redan slagen.

Ny säsong, intakta laget väntar. Tränar.
Stolpe in och nu är det bredsida som gäller.




Prosa av JVKarin
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-11 10:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Grym match...
2013-12-12

    ej medlem längre
haha, mästerligt! sportklyschor funkar fanimig magiskt bra som metaforer till det mesta!
2013-12-11
  > Nästa text
< Föregående

JVKarin
JVKarin