Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Framskottat ur arkivet till förmån för nytillkomna vantrogna


När skalkar locka...

"Mitt bud är rätt! Jag är helt klart den enda 

som kan din uppfattning tillrätta vända.
Jag dömer mellan Israel och Gaza,
min insikt får dig säkert att förfasa
dig för de felaktigt uppbygda drömmar
som genom ditt naiva psyke strömmar.

Ty bara jag är sanningen och livet!
De andras tjafs är bara efterblivet
och fjärmar dig från verklighet och sanning!
Din livskurs är ett skepp utan bemanning
så ta dig genast fram till nakterhuset
och leta upp en kurs där du ser Ljuset!

Du är en ömklig typ bland de pultroner
som hukar bland de ledsamma miljoner
som tror på kärleken och på det goda!
Förlåt mig om jag därför törs förmoda
att du har vandrat sorglös genom livet
med rockmusikens noter på stativet?!

Nu är det faktist tid för dig att mogna!
Tag dig i kragen! Lämna de otrogna
som vägrar att ge plats för just vår gud.
Grip knappen! Skruva fram den amplitud
där du med knäppta händer kan berika
den tro som ingen människa bör svika!

Du är ju gammal nu. Du dör ju snart.
Glöm mänsklighet och kärlek och var smart!"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-28 16:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP