Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rum

Det finns rum,av enbart ljus
liksom mörker,som är jag
månens skugga,soluppgång både natt och dag
faller stilla,bottenlösa rus

Utan gryning,början eller slut
är min fråga,svart är min pupill
svaret skyldigt är,men tiger still
orden tryter,uti strupens knut

Vem kan längre räkna,utan sinne
när nattens cirkel,suddat ut sin själ
förrinner,mörkertalen utan slut

Hur många slag nu,innan timmen den är inne
nå åtta glas,och tiden åter hel
får ögat vila,visarens minut




Fri vers av Varan
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-08-20 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Varan
Varan