Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sparvs ord

Jag är en gråvinge,
utan tjusig fjäderdräkt.

Jag är en gråvinge,
nästan inte sedd av någon.

Jag är en gråvinge,
inte vackert rödbröstad
som domherren,
inte skimrande
som staren,
inte stolt svävande
som korpen,
inte  ...

men jag är en fågel
precis som de.




Fri vers av Lena K Nilsson VIP
Läst 753 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-01-07 10:14



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Så fint skrivet om våra små bevingade vänner i naturen
2015-10-12

  angela Täubert fd Jansson VIP
Oj va fint skrivet.....känns som om du identifierar dig med den lilla fågeln.
2014-05-13

  Alicia Stenfors
Man kan flyga högt på de gråa vingar också.
2014-02-04

  aol
så tror jag den känner, bra skaldat
2014-01-16

  Rozsi.kovacs

mycket fin text med djup
2014-01-13

    17år
det låter så hopplöst, "men jag är en fågel precis som de", för att ingen bryr sig om att vi är detsamma. synliga egenskaper är viktigare tyvär...

en så vecker text, tack för att du skrev den.
oj, så djup jag blev hehe
2014-01-10

  Mona J.
Jättefin! Och tänkvärd :)
2014-01-09

  Maria Sundelin VIP
fint
Jag tycker om sparvar, de ser snälla ut
2014-01-09

  axveronika
Ja och en ganska viktig sån - en ständigt närvarande kamrat.
Bra påminnelse om att det är inte de yttre attributen som avgör ens identitet
2014-01-09

    ej medlem längre
Tycker om budskapet i den här dikten!

Bokmärker!
2014-01-07

  Linda CH VIP
Stort tänkt!
2014-01-07

  Gunnel Eriksson VIP
Mycket klokskap i denna dikt.
Bra metafor!
2014-01-07

  louisegirl
Mycket fint
och berörande skrivit!
Applåd!
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP