Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris från 2007


Förbön

 

 

Må stormen ljunga i den kalla natten
må knoppar frysa varligt i rabatten.
Må vinden vina över kala klippor
och bryta ax på frusna rönnbärsknippor.
Må vintern ta sitt segergrepp på hösten!

Låt ske! Låt ske! Jag känner ändå trösten
i minnet av den tid som var igår
och ser i fantasin en evig vår
som famnar mig med värmande behag.
Jag längtar dig, o, kom till mig, idag!

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-16 00:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket bra text
2014-01-17

  Monika A Mirsch VIP
Vackert, anacreon, och jag längtar en fredens, stillhetens vår i Syrien...
Sibiriska hälsningar från öst!
2014-01-16

  Carl Mikael Fäldt
Jag är väldigt tacksam över din text!
2014-01-16

  Madjori
Vackert!
2014-01-16

    ej medlem längre
Bra!
2014-01-16
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP