Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snön, mörkret, dimman.

O du sköna varelse
Du obeskrivliga dimmans under

Du ger mig inget val
Men all anledning
Att träda in i din grumliga, mörka domän.

Den underliggande rädslan och ovissheten
Ack, den äro min.
Säg mig nu:
Äro nöjet ditt?

Den djärva men o så oförsiktiga musen
Antar den sluga räven.

Korpen flyger ovan,
Han skriker sig hes.
Snart skall blod spillas,
Och jorden näring ges.




Fri vers (Prosapoesi) av Emil Johansson
Läst 241 gånger
Publicerad 2014-01-21 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emil Johansson
Emil Johansson