Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( om personlig utveckling)


DEN SOLITÄRES MANIFEST

Allt som behövs för ett liv i fullständig frihet : I. Följ ej
flocken. II. Avbryt dåligt umgänge. III. Tänk fritt ! tänk
vilt ! IV. Mod V. Allomfattande medvetande. VI. Solitär
självinsikt på basis av individuellt personlig generering.
Den som har obegränsad intelligens sparar energi på
att inte slösa bort den på meningslösa diskussioner med
andra människoapor,då det därtill vittnar om begåvning
av att man inte blir förstådd och kommer överens med
någon ( Aspenberger syndrom) för att inordna sig i en
samhällshierarki,utan ställer sig utanför sociala förtalets
konspirationsgemenskap,och den är till nöd tvungen stå
utanför allt,som ingen vågar diskutera med då de anar
den har rätt och den  vars intellektuella kondition och
intuition ger förmånen av att kunna läsa andras tankar
och känna in andras känslor,bör vara nog så högdraget
aristokratiskt och mentalt bepansrad i sin hållning för att
inte gå en snabb död till mötes om den skulle ertappas
med sin gåva,och enda chansen att bibehålla sin oskuld
renhet och inspiration,är att stå utanför allt och vandra
ensam mot soluppgång eller nedgång.

 

Fotnot : Einstein var en känd Aspenbergare.




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-26 15:52



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
åh ! inte illa ment..
2014-01-28

  Fem hjärtan VIP
Intressant text med många brutala sanningar!
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP