Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om känslor som säkert många svenskar känner i dagens samhälle, tolka den som du vill!


Tankar

Sitter på bänken i parken, på marken och tänker
Tänker på det som varit
Tänker på det som skall komma
Tänker på allt mellan himmel och jord
Hur många gånger har jag inte försökt sluta tänka?
Det går inte

En grupp dansande löv far med vinden
Tar tag i mitt hår, bjuder till dans
Lockar och drar i mitt hår
Vill att jag ska följa med
Jag spelar charaden, tackar nej
Sitter kvar, ensam och kall
De dansande löven drar vidare med vinden
Följer den som slavar

Det blir tyst som i graven
Och jag sitter kvar
Fortsätter att tänka, fortsätter att döma
Jag är den ensamma clownen
Visar upp en fasad av lögner
Falsk, ful och föraktad
Men ändå lyckligt leende läppar

Men med dig kan jag vara mig själv
Du ser rakt igenom mig
Får mig att visa sanningen
Clownmasken försvinner, går upp i rök
Kvar blir jag, bara jag
Och jag är mig själv, jag är jag
Och jag är stark




Fri vers (Fri form) av HanKar
Läst 261 gånger
Publicerad 2014-01-26 16:00



Bookmark and Share


  wildah
Jag tycker du skriver klokt och vackert!
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

HanKar

Senast publicerade
Tankar
* Se alla