Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det oförställt ljusa efter självfientliga vatten

Jag undrar ibland
om det finns en lögn
dold under min nya hud
kanske någonstans
under alla muskler
gömd bland 
senor, ben och brosk

för hur annars är det möjligt
att mina fötter
möter marken stadigare 
än i tidigare liv
med fotspår som dröjer sig kvar
som ett bubblande skratt
haha - jag lever!

men ibland undrar
jag till och med
om jag verkligen lever
för visst borde 
man egentligen dö
när man försöker
simma mot strömmen
i självfientliga vatten
med ett kylskåp 
fastsurrat över ryggen

men kanske
är det bara så
komplicerat enkelt
att allting bara
fortsatte från 
det där ögonblicket
den där dagen
då allting liksom tog slut

men nu någon
helt annanstans
här är inte längre där

för den jag ser i spegeln
så bekant men ändå främmande
samma rynkor, omöjliga hår och höga panna
men med oförställt ljus i blicken



han är jag


den som
jag själv
aldrig var.




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-02-05 17:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet o berör som alltid!
2014-02-08

  axveronika
Väldigt bra skrivet.
2014-02-06

  Lärling
Underbar text!
2014-02-06

  ResenärGenomLivet VIP
Du är så bra på att sätta ord på dina tankar...mycket fint skrivet...
2014-02-06

  RitaBrunner
Tusan så bra skrivet!
2014-02-06

  Annika Persson
Visste du, att jag inte lever som annat än en skugga av mitt bättre jag. Det skulle jag vilja återse,
kanhända är jag bra ändå, som
pysslar om mig själv så gott jag kan.
Idag har jag kokat soppa på rotfrukter för att få i mig näring
och bli pigg. Ibland föreställer jag
mig själv som det unga barnet,
och hur jag skulle resonerat om mig
idag som en vuxen person. Tror att jag både skulle ha berömt mig för mina kunskaper och pedagogiska sätt och rynkat på näsan åt lögnerna,
som inte finns i förnuftet men i känslorna, centrum för minnenas eviga återkomst. Men jag vet vem jag är och är stolt. På samma sätt kan jag också vara stolt över andra. För jag tror på människan.

2014-02-06

  Linda CH VIP
Se sig själv utifrån och märka sin egen förändring är svårt. Du har lyckats sätta ord på detta!
2014-02-06

    ej medlem längre
han är jag


den som
jag själv
aldrig var.


känns befriande och tryggt
2014-02-06

    skamfilad
Håller med Leonardo, snyggt formulerat. Gillar!
2014-02-05

  ~Leonardo~
Att se vem man själv är, kan vara oerhört svårt. komplex är ens personlighet....fint formulerat av dig.
känns som ditt nya jag tagit form.
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP