Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tonsättning till ett av mina gamla alster


Vaggsång till nya dagen

Det kommer att bli så underbart.
Det kommer att bli så bra.
Det kommer att bli fantastiskt,
så fantastiskt det faktist kan va'
Där som längtan slutar att vara.
Där som tankar är alldeles klara.

Imorgon så väcker jag gryningen,
och säger den måste gå upp,
och jag ruskar och väcker upp fåglarna,
och som galning jag gal som en tupp,
för jag skapar från nu mina dagar
där den jagande ej längre jagar.

Så somna ifrån denna skymningen
ty idag har vi redan snart glömt.
Vad jag gjorde idag spelar då ej roll.
Idag till förgångna fördömt.
Det förgångna gör sorgerna skygga.
Efter sömnen blir mor'narna trygga.

Det kommer att bli så underbart
att sova sig till att bli ny.
Det kommer att bli fantastiskt
att se när var morgondag gry.
Löftet då sömnen får sova
lovar mig livet till gåva.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-02 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick