Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och januarinatten ropade (No man is an island)

Jag har jagat glöden
i själva rörelsen
under solitär vandring 
genom avtrubbade snölandskap

i spruckna kyssar 
utan exploderande nebulosor
fadda som sönderrivet 
tidningspapper mot tungan

jag har försökt att fånga den
med knivseggens sökande
över hudens tunna fernissa
ett andefattigt möte med det bleka röda

i det själutplånande löftet
under mörka vatten
orubbliga simtag
genom avgrunden


men sanningen
är aldrig ensam


eller hur?




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-02-11 11:09



Bookmark and Share


    Silverbjer
Gillar detta skarpt! Vassa ordval och formuleringar.
2014-02-12

  Anya VIP
Nää sanningen är aldrig ensam. Tycker mycket om slutet i denna jakt på glöd/liv/sanning. Kanske finns det vi jagar närmare än vi tror? Inom oss själva. Jaa på det stadiet är jag just nu. Tack för text som får mig att tänka till.
2014-02-12

    ej medlem längre
gillar!
2014-02-11

  Annika Persson
sanningen förutsätter lögnen
det beror väl på vad som hedrar
och vem, eller hur?
2014-02-11

  Änglaögon
Fint skrivet om sökandet, gillar starkt.
2014-02-11

    Igot Tochange VIP
I spruckna kyssar.
Bra.
2014-02-11

    ej medlem längre

Mycket styrka i denna
Gillar de beskrivande ordvalen mycket
2014-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP