Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På mångas begäran


KRITISK KRITIK AV KRITIKEN

Då det kan  anses  stå  under  ens  värdighet  underkastas
kritik  av   icke   representativa   kritiker  utan  vare  sig
kritiskt  källmaterial, substanser eller verifierat underlag
bedöms  det som  desinformativt  förtal.En kritisk gransk-
ning ska värd  namnet  kritiseras  utifrån  sin egna kritiks
kritiska kritik av kritiken, att inlåta intellektuella vars IQ
ligger under en författares  text till läsning av densamma
kan endast utmynna i ett missförstånd eller en ignorering
och i värsta fall med en förvanskning  av en  " Pragmatisk
eufism"  När  ett  verk  med verklighetsanknytning  får en
ovidkommande kritik eller därest usel kritik,ska man vara
på det klara med att det  inte är  verket  i  sig  eller  författ-
aren  som är dåliga, utan  snarare  den  verklighet  som är
förlaga till boken,samt att reccensent,vilken inte äger den
sortens kvalitativa erfarenhet  av  den  verklighetsuppfatt-
ning, som  verket  beskriver, kan  förväntas skriva en usel
och oengagerad reccension som inte förstått ett dyft, eller
vågar och vill förstå,i övrigt kan man väl  bara  beklaga att
världen inte är så vacker som  sagornas  värld  lär berätta,
varvid reccensenten bör hålla sig  till  det  han  vill  se och 
kan förstå,dvs illusioner,drömmar och fantasier.
Sten Wiking




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-06 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP